A apărut „Stihuri”, o nouă antologie a iubitorilor de poezie din Călan

De curând a văzut lumina tiparului, la editura Karina din Deva, o nouă antologie de versuri semnate de autori din micul oraș Călan. Autorii sunt: Marian Ioan Ciprian, Elena Cocârlă, Gheorghe Cornea, Simion Corneliu Cozmescu, Nicolae Bela Farcaș, Nikolaus Rudolf Pilly, Corina Geanina Popa, Constantin Ștefănescu și Eugen Teodorescu

„În această antologic de versuri, încercăm să menținem vie flacăra torței culturale, aprinsă în urmă cu mai bine de patru decenii, de o cărticică întitulată după titlul poeziei lui Emil Duțu, „Sub arcuri de lumini”. Ea conține primul mănunchi antologic de poezii, un buchet multicolor de gânduri, imagini, dăruite cititorului pentru a cugeta, a se bucura de frumos, de viață. Cercul „Călanul Cultural continuă această tradiție.

Citește și Istoria cenaclului „Radu Stanca” din Călan

Chiar dacă flacăra torței călănene, ale activiștilor săi culturali, alimentată de cărți, reviste proprii, contribuții la multe publicații, la acțiuni culturale, -nu numai în limba română- uneori pâlpâia gata să se stingă, în ultimii ani a reușit să lumineze până și-n zări mai îndepărtate, aici și peste hotare.

Pana pentru stihuri, nu scrie uniform, căci și de această dată, ea este mânuită atât de către cei versați -chiar și în alte domenii- cât și de cei cărora le tremură pana în mână, de emoția unui drum abia de curând început

Ne dorim, ca ecest volum să primească aripi, pentru a putea zbura spre inima cititorului, însoțit de dorința, de a fi, mai mult sau mai puțin, binevoitoare și îngăduitoare”, semnează autorii în prefața volumului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *