Casa de Cultură din Călan a fost scoasă la licitație

Casa de Cultură din Călan a fost scoasă la licitație

Casa de cultură a sindicatelor din orașul Călan, reprezentată convențional prin Societatea de Avocatură Hașoti Mînerac a fost scoasă la licitație, informează Adevărul.ro. Primăria orașului Călan a cerut executarea silită a administratorilor acesteia. Procesul, care are ca obiect anulare act administrativ, se judecă din 2013.

În Soluția pe scurt a Curții de Apel Alba Iulia, dată pe 3 martie, se arată:

„Respinge ca nefondat recursul declarat de către recurentul-reclamant CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR CĂLAN împotriva Sentinței nr. 392/CA/2020 a Tribunalului Hunedoara, Secția a-II-a Civilă, de Contencios Administrativ și Fiscal. Ia act că intimatul-pârât nu a solicitat cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunțată în data de 3 martie 2021, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței.„

Citește și Deși stă închisă de mai mulți ani, Primăria Călan alocă bani de la buget pentru bibliotecă (fondul de carte)

În noiembrie 2020, Tribunalul Hunedoara a dat următoarea solutie pe scurt:

„Respinge excepţiile tardivităţii şi autorităţii de lucru judecat, invocate de pârât prin întâmpinare. Respinge cererea formulată de reclamanta CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR CĂLAN,în contradictoriu cu pârâtul ORAŞUL CĂLAN – COMPARTIMENTUL DE IMPOZITE ŞI TAXE prin PRIMAR, ca neîntemeiată. Respinge cererea reclamantei de obligare a pârâtului la plata cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recurs care se va depune la Tribunalul Hunedoara. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 04.11.2020.”

Conform Adevărul.ro, clădirea Casei de cultură din Călan a fost scoasă la vânzare, după ce primăria a solicitat executarea silită a proprietarilor săi. Procesele dintre Primăria Călan şi Casa de cultură a Sindicatelor au început în 2013, administrația locală solicitând executarea silită a administratorilor acesteia, pentru datorii care însumau 1.259.388 lei. În luna ianuarie, Primăria a scos astfel la vânzare imobilul din centrul oraşului, cu o suprafaţă utilă la subsol de 161 de metri patraţi, la parter de 1.312 metri patraţi şi la etaj de 840 de metri pătraţi. Preţul de pornire a fost stabilit la 2.744.000 lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *