Centrul de Sănătate Călan păstrează vie memoria medicului Lidia Dobrei

Centru de Sănătate Călan păstrează vie memoria medicului Lidia Dobrei

De curând, la intrarea în Centrul de Sănătate Călan a fost amplasată o placă comemorativă în onoarea medicului Lidia Dobrei, cu o intensă activitate aici.

Dr. Lidia Dobrei a fost diagnosticată cu COVID-19, virus din cauza căruia s-a stins din viață în luna aprilie.

La începutul lunii aprilie, Lidia Dobrei a vorbit despre starea ei de sănătate pe pagina personală de Facebook și i-a îndemnat pe toți prietenii de pe rețeaua de socializare să respecte normele de protecție.

La intrarea în Centrul de Sănătate Călan a fost amplasată anii trecuți o placă comemorativă și în memoria medicului Constantin Isac. Ambii au fost cetățeni de onoare ai orașului Călan.

Lidia Dobrei s-a născut la 12 ianuarie 1954 în localitatea Roşia Nouă, judeţul Arad, a absolvit Facultatea de Medicină Generală Timişoara în 1980, în 2003 a devenit doctor în ştiinţe medicale. A fost o perioadă îndelungată medic primar radiolog la Centrul de Sănătate din Călan. Stagiatura a efectuat-o la Spitalul Municipal Hunedoara, între 1984-1986 fiind şi medic secundar radiolog la Spitalul Fundeni din Bucureşti.

Între 1988-2008 a efectuat numeroase cursuri de specializare în radiologie, în metode de diagnosticare şi ultrasonografie generală. A făcut stagii de documentare doctorat în San Francisco, Seatle, Portland, Ohio – SUA şi Berlin – Germania. 

A fost preşedinta Asociaţiei Umanitare „Monyque şi Evelynne” din Călan, membră a Societăţii Naţionale şi Internaţionale a Medicilor Creştini şi preşedinta Filialei Călan a Crucii Roşii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *