Costel Avram, despre situația UPU Călan: „este doar o ma­nipulare ieftină a administrației publice din oraș”

Consiliul Județean Hunedoara a comunicat de curând că unitățile de primiri urgențe din Călan și Comuna Ilia urmează să fie închise, datorită lipresei de persoanl.

„Conducerea Consiliului Județean Hune­doa­ra și managementul Spitalului Județean de Urgență Deva încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru ca acordarea asis­tenței medicale la Călan în regim continuu să nu aibă de suferit, iar pacienții din a­ceastă zonă să nu fie privați de serviciile de sănătate de care au atâta nevoie.

Facem apel la populație și la administrația locală din Călan să înțeleagă situația legată de impo­si­bilitatea asigurării de către SJU Deva a resursei umane pe timp de noapte.

De asemenea, rugăm administrația locală din Călan să nu transforme această situație în­tr-o dispută politică, din care să obțină ca­pital electoral”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara.

Citește și Consiliul Județean Hunedoara explică situația referitoare la închiderea UPU Călan

Managerul spitalului județean din Deva spune, citat de presa locală, că la UPU Călan se lucrează cu o echipă de medic și asistentă doar până la ora 15 în fiecare zi, pe timpul nopții neavând personal medical necesar să se asigure linie de gardă. Iar în zonă sunt spitalele din Hunedoara, Hațeg și Deva. „Au fost orga­ni­zate concursuri, dar nu s-a prezentat ni­meni. Avem nevoie de medici pentru Ur­gen­ța de la Călan” a afirmat dr. Emil Stoica.

Administratorul public al județului, Costel Avram, a reacționat și el, acesta susține că tot ceea ce s-a vehiculat în legătură cu UPU Călan „este doar o ma­nipulare ieftină a administrației publice din oraș. Pentru conducerea PSD a CJ, sănă­ta­tea hunedorenilor este o prioritate. Cei de la Primăria Călan, prin astfel de manipulări, se joacă cu sănătatea oamenilor. Cât de mic să fii ca să faci asta? CJ nu desființează nimic, cum au făcut alții. Noi dezvoltăm, conti­nuăm investițiile. Iar investiția în Sănătate este una dintre cele mai importante”, a de­clarat Costel Avram (foto), administratorul public al județului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *