Cum a fost „vânat” fostul internațional Dorinel Munteanu de Viorel Hizo, la Călan

Fostul portar, mai târziu antrenor, Viorel Hizo a povestit în 2015 pentru Gazeta Sportului cum l-a adus la Sibiu, unde și-a început cariera de antrenor, pe fostul internațional Dorinel Munteanu.

„Nea Titi Ardeleanu a venit cu ideea să îl aducem pe Munteanu, pe care îl ştia de la «Luceafărul». Într-o dimineață ne-am trezit fără el. Ia-l de unde nu-i. Îl furaseră ăştia de la FC Olt, cu tot cu soţie. Eu am decis să-l fur înapoi. Oltul juca la Hunedoara şi jucătorii erau cazaţi la Călan. L-am trimis acolo în acţiune «comando» pe administratorul stadionului, Vilk, un tip foarte descurcăreţ. Avea misiunea să-l recupereze pe Dorinel, cum-necum. La Călan, Dorinel stătea într-o camera, chiar deasupra streaşinei de la scările de la intrare. Nu ştiu ce-a făcut Vilk al meu, ce «ambuscadă» a creat, cert e că a venit cu Dorinel înapoi în acea noapte. Film de acţiune, nu glumă”  a povestit Viorel Hizo pentru GSP.

Citește și Fudo-shin Călan, istoria unui club sportiv

La Sibiu, Dorinel Munteanu a activat între 1989-1991, de unde a fost transferat la FC Dinamo, mai apoi în Germania. În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *