Filiala Călan a Forumului Democrat al Germanilor din România a împlinit 31 ani

Filiala Călan a Forumului Democrat al Germanilor din România împlinește 31 ani

Filiala Călan a Forumului Democrat al Germanilor din România a fost creat în 27 ianuarie 1990. De-a lungul anilor asociația a avut mai multe sedii. În februarie 2001 și-a cumpărat cu mijloace proprii un sediu, pe care l-a modernizat și îl deține și în prezent.Dotarea de bază: mobilier, aparatură, a fost primită în anii 1994-1995 de la Asociația Sașilor Transilvăneni (München).

Din 2004 FDG – Călan este persoană juridică. În sala multifuncțională există o bibliotecă germană, cu peste 1000 cărți și circa 550 române – broșuri. Sala este loc de întruniri, de repetiții și programe ale grupului vocal “Deutsher Liederkran 2”, a formației instrumentale (cu fierăstrăul muzical), cursuri de limba germană, expoziții, conferințe, distribuiri de ajutoare, materiale și medicamente.

Președintele filialei este Nikolaus Rudolf Pilly, autor a nenumărate articole în domeniul tehnic, studii monografice, poezii, proză și cântece. Publică regulat în presa de limbă Germană. Cunoscut ca fiind printre puținii din țara noastră care cântă la fierăstrău. Cântă la acest “instrument” din 1952 Cetățean de onoare al orașului Călan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *