Istoria formației Selena din Călan

Istoria formației Selena din Călan

Foarte populară în județul Hunedoara, și nu numai, fosta formație Selena a luat naștere în anul 1966. Din prima formulă au făcut parte: Uivari Ladislau (tobe), doar pentru câțiva ani, Alexoi Gheorghe (chitară bas), Roth Herbert (orgă), Erzozi Ernest (chitară bas), Gruia Alexandru (chitară) și Gruia Zoia (solistă). Mai târziu, în 1974, a fost cooptat în formație și Hummel Emerich junior (orgă, tobe). Ultima formulă (1989) a avut la bază pe Marcel Anghel (chitară), Nemeș Robert (chitară), Gruia Alexandru (chitară), Drăghici Petru (tobe) și Zoia Gruia (solistă).

Prezentă la numeroase petreceri, dar și la festivaluri de muzică: Cântarea României, Floare de lotus, Festivalul formațiilor de muzică ușoară (Arad) ș.a.m.d., formația a strălucit de fiecare dată prin prestație, spun mulți dintre cei cărora Selena le-a încântat adolescența.

Selena a câștigat de mai multe ori locul I la faza pe județ a festivalului Cântarea României, iar în 1987 locul III la faza pe țara, susținută în Slobozia.

Au susținut numeroase concerte în țara și au cântat alături de soliști deja consacrați la vremea aceea ca: Mihai Constantinescu, Cornel Constantiniu, Mirabela Dauer, Eva Kiss, Maria Nagy, George Mihăiță, Jean Constantin, Nicu Constantin, Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu și mulți alții.

După anul 1995, formația nu a mai strălucit ca altădată, desființându-se peste puțin timp. Aceeași soarta le-au avut și celelalte formații de muzică ușoară din localitatea Călan (Poseidon, Solaris, Club 5), dar și taraful sau fanfara.

De curând, unul dintre fondatorii formației de muzică ușoară Selena, Sandu Gruia, s-a stins din viață.

2 thoughts on “Istoria formației Selena din Călan”

  1. Deși suntem muritori, stirea asta m a lovit
    A cântat la banchetul de absolvire a Liceului Energetic Deva, promoția 1977, pe care l am absolvit
    Veșnica pomenire

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *