Preotul Antonie Budiul a trecut la cele veșnice

De curând s-a stins din viață preotul Antonie Budiul, Protopop de Hațeg. Pentru activitatea sa, în 2016 a primit „Crucea Patriarhală”, cea mai înaltă distincție acordată preoților din Patriarhia Română.

Înalta distincție i-a fost acordată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea Episcopiei Devei și Hunedoarei, ca semn de cinstire și prețuire pentru întreaga activitate depusă în slujba bisericii, activitate începută cu ridicarea unui lăcaș de cult în parohia Streisângeorgiu în vremuri grele pentru biserică, înainte de anul 1990, continuată cu o implicare pastoral-misionară exemplară și desăvârșită în ultimii ani, după înființarea Episcopiei Devei și Hunedoarei, prin construirea unui edificiu atât de necesar, sediul administrativ al Protopopiatului Hațeg.

Distincția i-a fost conferită cu ocazia sfințirii noului sediu administrativ al Protopopiatului Hațeg din Episcopia Devei și Hunedoarei, slujba de sfințire fiind săvârșită de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, alături de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei.

Citește și Preotul greco-catolic Teodor Miclea, fost deținut politic, despre „cei fără credință”

Vestea încetării sale din viață este confirmată și de către unul dintre nepoții acestuia, Paul Albu, într-un mesaj pe Facebook.

„Rămas-bun, dragul meu unchi Antonie Budiul! Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace și în Ceata Drepților, pentru că tu însuți ai fost un înger pe pământ! Ai luminat spre Calea Credinței mii și mii de suflete rănite de talazurile vieții! Nu voi uita niciodată dăruirea cu care ți-ai făcut meseria și nici faptul că ai slujit ca preot, în orașul Călan, pentru binele tuturor!

Ar fi multe de spus, dar ai frânt în mii de bucăți sufletele calde care așteptau de la tine o dezmierdare din pildele tale pline de năzuință, putere dumnezeiască, înțelepciune și care aduceau o boare de ușurare pentru toți cei care te ascultau și te priveau adânc!Dumnezeu să te înalțe spre Treptele Lui și să Îi cânți de acolo, fiindcă te-a iubit atât de mult încât te-a chemat să Îi slujești față în față pentru noi, cei care luptăm cu valurile îndurerate pe care ni le așterne o clipă numită Viața!”, scrie acesta în mesajul său.

3 thoughts on “Preotul Antonie Budiul a trecut la cele veșnice

  1. Veste care m-a bulversat,nu-mi găsesc cuvintele. A fost consăteanul,colegul din clasele primare și nu în ultimul rând prietenul cu care discutam orice și la care apelam în momente grele. Dumnezeu să-ți lumineze drumul în calea spre renaștere și să te așeze în împărăția Sa cerească!

  2. Dumnezeu sa-l odihneasca in imparatia cerurilor, l-am vazut ultima oara in urma cu 13 anı ,chip blind cu suflet bun,odihna vesnica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *